Kulak ağrısı bebeği ve anneyi fazlasıyla huzursuz eden bir hastalıktır. Bebeklerde sık görülmekte ola kulak ağrısı genelde evde basit tedavilerle geçer. Bebeklerde kulak ağrısı nedenleri, bebekte kulak ağrısı belirtileri.
         İlerlememiş kulak ağrısına evde doğal çözümler neler birlikte bakalım.
    Bebeklerde çok görülen kulak  ağrısı  genelde gribal enfeksiyondan hemen sonra veya kulağa yabancı madde kaçmasından( bu su da olabilir) kaynaklanır. Eğer bebekte yüksek  ateş yok ise evde tedavi şansı vardır, ama 38-39 a çıkan ateş, bebekte aşırı huzursuzluk, sürekli ağlama, iştahsızlık görülürse, doğal tedaviye hiç başlamadan, vakit geçirmeden bir doktora başvurulmalıdır.
Bebeğinizin kulağının ağrıdığını nasıl anlaşılır.
  •  Sürekli kulakla oynama
  •  Ağlama,
  • Huzursuzluk
  •  Uykudan panikle ağlayarak uyanma ve uyuyamama
  •  Yemeği raddetme
  Bu belirtiler varsa önce basit ağrı kesiciler verebilirsiniz. Basit bir kulak ağrısı ise hemen geçecektir, bir iki kez verilen ağrı kesiciden sonra tekrarlamaz.
Kulak damlası kullanabilirsiniz.
   Akıntısız basit kulak ağrılarında genelde kulak damlası ile tedavi yöntemine başvurulur.
Kulakta aşırı akıntı( kanlı veya normal ) yoksa damla tedavisi yapılır.Kulakta Akıntının varlığı enfeksiyon veya kulak zarı delinmesinin belirtisi olabilir, böyle bir durumda kullanılan kulak damlası  enfeksiyonun şiddetini artırır.
Sıcak Kompres Uygulaması
   Gecenin bir yarısı ağrıdan uyanan bebeğe, hastaneye gidene kadar kulağa yapılan sıcak komresde ağrının kesilmesine yardımcı olur.
Evde Doğal tedaviler 
     Bir kaşığa anne sütü sağılır, bekletilmeden bir kaç damla ağrıyan kulağa damlatılır.
Anne sütünün antibakteriyel etkisi kulaktaki sıkıntıya neden olan  bakterileri yok edebilir.
     Üzüm çekirdeği yağı, hint yağı, soğan suyu, zeytinyağı  ağrıyan kulağa bir damla damlatılabilir,  Soğan suyu hariç diğer yağlar hafif ısıtılarak damlatılır, soğuk olarak damlatılırsa ağrının şiddetini artırabilir. Anne sütü vücut ısısında olduğu için ısıtmaya gerek yoktur. Bu tedavileri yapmadan önce kesinlikle kulak da akıntının olup olmadığı kontrol edilmelidir, akıntı olan kulağa hiçbir tedavi yapılmaz.
       Evde uygulanan tedaviler hastaneye gidene kadar yapılan tedavilerdir, uzun süre uygulanmamalıdır, kulak ağrısı önemli bir şikayettir, eğer bir günden fazla sürerse doktora gidilmelidir
 Koruyucu tedbirler nelerdir?
    Kulakta enfeksiyon oluşmaması için, grip olan bebeğin veya çocukların burunları açık tutulmalıdır.
Bebeğe banyo yaptırılacağında veya havuza girmeden evvel kulağa vazelinli pamuk konulmalıdır.