Hamilelikte Tırnak Bakımı ve Giyim Zevki !

Hamilelik Çizgileri

Hamilelikteki çizgiler veya hamilelik çatlakları adı verilen çizgiler memede, kalçada, karında ve kaba etler’de görülür. Hamile döneminde kanınızdaki düzeyleri artmakta olan hormonların derinizdeki proteini yıkarak uzaklaştırması, kolajen lif demetlerinin bozulmasına yol açmaktadır. Oysa deriye esnekliğini sağlamakta olan ve bedenin hareketlerine, biçiminin’de değişmesine uygun olarakta genişleyip daralmasını sağlamakta olan bu liflerdir.

Hamilelik çizgileri, bütün hamilelik dönemi boyunca parlak pembe renklidirler; ama doğumdan sonra büzülerek, gümüşümsü bir renk alırlar. Ortaya çıkmalarını önlemek için, kilonuza dikkat etmekten başka yapabileceğiniz şey yoktur. Bazı kadınlar derilerini, hamilelik çizgilerini önlemeyi amaç alan özel kremlerle nemlendirirlerse de, genellikle elde edecekleri sonuç, zahmetlerine değmez. Gene de, derinizi elden geldiğince yumuşak ve esnek tutmanızın, bebek yağı ya da E vitaminli kremler sürmenizin yararı olabilir.

Hamilelikte Egzersizler

Hamilelik dönemi sırasında doktorunuza danıştıktan sonra uygulayacağınız bazı egzersizler, sizi sağlıklı tutmalarının, daha sonra da doğumunuzu kolay yapmanıza yardımcı olmalarının yanı sıra, dönem boyunca ruhsal durumunuza, moralinizi yüksek tutmanıza da önemli ölçüde katkıda bulunurlar. Beden hareketleri, yatıştırıcı etki gösteren kimyasal maddelerin salgılanmasına yol açar; bu maddeler de sizi sakinleştirir, ruhsal gerilimlerinizi, kaygılarınızı azaltarak, rahatlamanızı sağlarlar.

Maniküre başlamadan önce, tırnaklarınızı ve tırnak derilerinizi ılık su dolu bir kaba batırarak, yumuşatın.Tırnak cilası sevmiyorsanız, parlatmak için, süetten yapılmış bir tampon kullanın.

Hamilelik döneminde, tırnaklarınızda da olumsuz değişiklikler ortaya çıkabilir. Her ev işi sırasında eldiven, işiniz bitince de el losyonu kullanın. Manikürünüzü ihmal etmeyerek, ellerinizin görünüşüne çekidüzen verin.

Hamilelikte Giyim Zevkiniz.. Hamile Kadın Nasıl Giyinmeli ?

Romantik, şık ya da teklifsiz; kişisel giyim beğeninize bağlı olarak, bu görünüşlerden dilediğinize bağlı kalabilir ve giyim zevkinizi, en azından hamileliğinizin ilk 4-5 ayında, yavaş yavaş irileşmeye başlayan bedeninizle bağdaştırabilirsiniz.

Boş vakitlerinizde yapacağınız etkinlikler ve gündelik ev yaşantısı için iki-üç eşofman ve sizi “serin” tutacak parlak renkli, çok bol tişörtler alın. Ama bu arada, moralinizi sağlam tutmak için, bir-iki “şık” hamile giysisi de satın alın ya da dikin.

Başlama Zamanı !

Hamile kalmadan önce zaten düzenli olarak beden hareketleri yapıyor ya da düzenli yürüyüşlere çıkıyorsanız, bunları doktorunuzla görüştükten sonra, aşağı yukarı bütün hamilelik döneminiz boyunca, kendinizi aşırı zorlamamak koşuluyla sürdürebilirsiniz. Tenis, jogging gibi yorucu sporlarıysa, doktorunuz büyük bir olasılıkla bırakmanızı isteyecektir. Düzenli beden hareketleri ya da hafif sporlar yapan biri olmasanız bile, başlamak için geç kalmış sayılmazsınız. Günde en az 20 dakika bedeninizi çalıştırmayı deneyin: Yürüyüş ve yüzme, hamile kadınlar için ideal sporlardır.

Hamilelik çizgilerini önleyen bir yöntem yoktur; ancak, nemlendirici krem uygulamak, derinizi esnekleştirerek, yardımcı olabilir.

Günün belirli bir süresini beden hareketlerine ayırmayı tasarladıysanız (süreyi sabah ve akşam olarak iki seansa da bölebilirsiniz), açlıktan bayılma nöbetlerine uğramamak için, birkaç saat önce bir şeyler atıştırabilirsiniz; ama yemekten hemen sonra beden hareketleri yapmaya kalkmayın. Ayrıca, bedeninizi çalıştırmaya başlamadan önce yapacağınız ılık bir banyo, kaslarınızı gevşetecektir.

Beden hareketlerinizi yapmak için kendinize evde ılık, sakin, döşemesi halı kaplı ve çıplak duvara elinizin erişebileceği bir yer bulun. Her yönde ve her düzlemde kollarınızı ve bacaklarını uzatınca sığacakları kadar yeterli alan bulunmasına dikkat edin. Beden hareketleri sırasında yakınınızda hafif bir müzik çalması, sizi iyice rahatlatacaktır.

Başka bir seçenek de, parasal durumunuz uygunsa hamile kadınlar için özel beden eğitimi seansları düzenlenen bir salona devam etmektir; Kuşkusuz, başlamadan önce, doktorunuza danışmanız ve uygulanan program konusunda bilgi vermeniz gerekir.

Zorlamayın !

Hamilelik döneminde beden hareketleri yaparken uygulanması gereken temel iki kural, önce başlangıçta bir kadın – doğum uzmanına danışmak, sonra da, hareketler sırasında zorlanmamak, yani hiçbir zaman bedeni aşırı yormamak ve herhangi bir ağrı hissedilir hissedilmez, hareketlere son vermektir. Unutmayın, bu hareketlerin amacı, kendinizi bitkin değil, daha iyi hissetmenizdir.

Zarif bir hamile giysisi, hamile kadının doğal güzelliğini vurgular (üstte). Pek çok kadın, hamileliklerinin geç dönemi için, spor giysileri yeğlerler.

The post Hamilelikte Tırnak Bakımı ve Giyim Zevki ! appeared first on Sağlık ♥ Hastalık.