YURT DIŞINDA OKUMAK İÇİN 5 NEDEN

Yurt dışında eğitim gören birisiyle konuşursanız eğer,size mutlaka bu tercihin hayatında yapmış olduğu en iyi şeylerden biri olduğunu ve hatta hayatını değiştiren bir deneyim olduğunu söyleyecektir.Ancak,yabancı bir ülkede yaşam ve eğitim tecrübesinin sizlere neler katacağından pek emin değilseniz;işte yurt dışını tercih etmeniz için size 10 muhteşem neden;

Yurt dışında okumak size gezme olanakları sunar.
Haftasonları ve tatil günleri sırasında,çevrenizdeki yakın veya uzak gezilecek görülecek pek çok yeri keşfetme imkanına sahipsinizdir.Üstelik bu okulların çoğu eğitim programları arasında düzenledikleri çeşitli sosyal aktivitelere mutlaka gezileri dahil ederler.Eğitim için yaptığınız bu yolculukta kendi ülkenizden uzakta yepyeni yerleri görme şansı belki de bir daha karşınıza bir daha çıkmayacaktır.

Yurt dışında okumanız yeni bir dili öğrenmeniz için en ideal yoldur.
Öğrenmek istediğiniz yeni bir dilin konuşulduğu yerel kültürünün içinde yer almaktan daha iyi ve etkin bir yol olamaz.Kendinizi o dili konuşan ve güncel halde yaşayan bir ortamda bulursunuz.Dolayısıyla dili hem dili konuşarak,hem de kültürel yapısında kullanıldığı halleri görerek öğrenebilirsiniz.Anadiliniz dışındaki bir dili en hızlı ve en iyi şekilde ancak bu şekilde yaşayarak kavrayabilirsiniz.

Yurt dışında okumak,sizlere dünyanın her yerinden çeşitli arkadaş edinme fırsatlarını sağlar.
Yabancı bir ülkede eğitim alırken,sadece oradaki yerel kültürün insanlarıyla değil aynı sizin gibi diğer farklı ülkelerden gelmiş bir çok uluslararası yabancı öğrenciyle de tanışabilirsiniz.Bu şekilde dünyanın her köşesinde arkadaşlarınız olabileceği gibi ileride iş dünyasına girdiğinizde de bu bağlantılarınızı değerlendirme fırsatlarınız olacaktır.

Yurt dışında okumak,kendi benliğiniz hakkında yeni şeyler öğrenmenizi sağlar.
Yurt dışından eve dönen öğrenciler hem kendileri hem de kendi kültürleri konusunda yeni fikir ve bakış açılarıyla donanmış olurlar.Yurt dışında edinmiş oldukları çeşitli deneyimler,genellikle kendi inanç ve değerlerini yeniden yorumlamaya zorlar.Başka kültürleri de tanıyarak kendi kültürlerindeki alışkanlıklar ve inançlara da farklı gözlerle bakmalarını sağlar.

Yurt dışında okurken aynı zamanda iş deneyimi de kazanabilirsiniz.
Bir çok ülkede yabancı öğrencilerin eğitim alırken aynı anda öğrenci vizesiyle tam veya yarı zamanlı işlerde çalışmasına izin verilmektedir.Böylelikle bir yandan harçlığınızı kazanırken bir yandan da yurt dışındaki iş ortamlarını yakından tanıyabilir ve ilerdeki iş hayatınız için farklı deneyimler edinebilirsiniz.

 

 

 

YDS Nasıl Bir Sınavdır? YDS Sonuçları Nerelerde Kullanılır?
Her sene  binlerce adayın çok çeşitli nedenlerle girdiği YDS yani Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı; adayların yabancı dil bilgilerini ölçen bir merkezi sistem sınavıdır.
YDS sınavının sonuçları nelerde kullanılabilir, sorusu adayların merak ettikleri konular arasındadır.YDS sınav sonuçları daha çok kamu personelleri tarafından yabancı dil tazminatı almak için,  yüksek lisans ya da doktora başvurularında, sanatta yeterlilik çalışmalarına başvuru yapabilmek amacıyla, tıp ve diş hekimliği mesleklerinde uzmanlık için ya da araştırma görevlisi seçme ve atama işlemlerinde kullanılmaktadır.
Bunun yanında günümüzde her sektörde yabancı dil bilmenin önemi giderek artmaktadır. Bu sebepleYDS sınav sonuçları iş başvurularında adaylara önemli bir öncelik kazandırmaktadır. Özel sektörde eleman alımlarında YDS sonuç belgeleri de istenebilmektedir.

YDS Sınavı Ne Zaman Yapılır ve Nasıl  Bir Sınavdır?
YDS sınava her yıl ‘ilkbahar’ ve ‘sonbahar’ dönemi olmak üzere iki kez yapılmaktadır. YDS İlkbahar sınavıiçin genellikle Şubat ayının ikinci haftasında başvurular alınır ve sınav Mayıs’ ın ilk haftasında uygulanır.YDS Sonbahar dönemi sınavı  ise Temmuz ayı içinde başvuruları alınarak Eylül ayında gerçekleştirilmektedir.
Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, adaylara 2,5 saat yani 150 dakika süre verilen YDS sınavı, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca,Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca
dillerinden, Sonbahar Dönemi Sınavı ise sadece Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden yapılmaktadır. Adaylar tek dönemde bir tek yabancı dilden sınava girebilmektedirler.
İngilizce YDS sınavı adayların sözcük ve dil bilgisi, çeviri, okuduğunu anlama konularından çoktan seçmeli 80 soruya cevap  vermesi beklenmektedir.