Marketlerdeki narenciye kısmının müdavimi olmaya hazırlanın. Nitekim eğer bu diyeti uygulamayı düşünecek olursanız bu yerlere çok sık gitmeye başlayacaksınızdır.

Greyfurt diyeti birçok diyet seçeneği arasından sıyrılıp yıllardır en popüler diyetler arasında üst sıralarda kalmayı başarmıştır. 1930’lu yıllarda bile insanlar bu diyeti uygulamaktaydılar.

Diyeti kullanan bazı kişiler greyfurtların sahip olduğu bazı enzimler nedeniyle yemekten önce yenildiğinde yağların yakımına yardımcı olduğunu savunmaktadır.

Diyetin birden çok varyasyonları mevcuttur ve 10 ila 12 gün arasında sürmektedir. Yine söylentilere göre bu süre zarfında 4 buçuk kiloya kadar kilo vermeniz mümkündür.

Narenciye reyonlarının müdavimi olmadan önce özellikle diyetin hızlı yağ yakımı konusu başta olmak üzere bazı gerçekleri iyice anlamanız gerekmektedir.

İşe Yarıyor Mu?

Üzgünüz, greyfurtlar yağ yakmazlar.

Greyfurtlar ve kilo verme konusunda bazı araştırmalar yapılmıştır. Bunların birinde 12 hafta boyunca yemeklerden önce yarım greyfurt yiyen obez kişiler, greyfurt yemeyen veya suyunu içmeyen ama öğün olarak birebir aynı besinleri yiyen kişilere kıyasla gözle görülür bir şekilde kilo vermişlerdir.

Bunun sebebi greyfurt suyunun sizi tok tutma hissi olabilir, bu sayede daha az yersiniz. Ancak sadece greyfurdun sahip olduğunuz yağları yakacağını düşünüyorsanız, hayal kırıklığına uğrayacaksınızdır.

10 günde 5 kilo kaybetmek sağlıklı değildir. Eğer bu mümkün olsa bile bu kiloları kısa bir süre içerisinde tekrar alacaksınızdır. Kalıcı sonuçlar almak istiyorsanız zaman içerisinde yavaşça, istikrarlı bir şekilde ve yaşam tarzınıza ayak uydurabilecek bir planla kilo vermek sizin için en doğru tercih olacaktır.

Neler Yiyebilirsiniz ve Neler Yiyemezsiniz?

Umarız greyfurdu seviyorsunuzdur (Hem de çok sevmeniz gerekebilir). Bu diyetin birçok farklı varyasyonu her öğünde greyfurt yemenizi önermektedir.

Diyetin klasik versiyonu ise aşağıdaki bilgileri içermektedir:

– Şeker ve karbonhidrat kullanımı asgari düzeye indirme (Pirinç, patates ve makarna dâhil).
– Kereviz ve beyaz soğan gibi bazı gıdalardan kaçınmak.
– Yüksek miktarlarda protein, yağ ve / veya kolesterol (yumurtalar ve kırmızı et gibi) gıdalar yemeniz gereklidir.
– Her öğünden önce mutlaka bir greyfurt yemeli ya da greyfurt suyu içmeniz gereklidir.

Bu diyetin birçok varyasyonu kalori alımını sınırlamaktadır, günlük 800 kaloriye kadar alabilirsiniz.

Diyet boyunca ayrıca günlük 8 bardak su ve bir fincan çay içmelisinizdir.

Çaba Düzeyi: Orta

Bu diyetin bazı diğer versiyonları oldukça katı iken bazıları da esnek olabilmektedir. Ama öyle ya da böyle greyfurdun tadına her gün bakmanız gereklidir.

Sınırlamalar: Bu seçeceğiniz farklı diyet türlerine göre değişebilmektedir.

Bazı türleri karbonhidratı frenleyip yüksek yağlı ve yüksek kolesterollü gıdalar yemenizi veya büyük ölçüde kolesterolü kesmenizi önerebilmektedir. Diğerleri ise sadece her öğününüzden önce greyfurt yediğiniz sürece ne isterseniz yemenize olanak tanımaktadır. Klasik versiyonu ise salata ve et gibi gıdaları birleştirmenizi (sözde yağ yakma etkisini elde etmek için) önermektedir.

Pişirme ve Alışveriş: Alışveriş sepetinize bir hayli fazla greyfurt alacak olmanız dışında başka herhangi bir masrafı bulunmamaktadır.

Ambalajlı Gıdalar ve Yemek: Önerilmemektedir.

Egzersiz: Gerekli değildir.

Diyet, Beslenme Kısıtlamaları veya Tercihleri İçin Esnek Midir?

Vejetaryenler ve Veganlar: Diyetin orijinal versiyonu et gibi gıdaları içermektedir. Vejetaryenler ve veganlar diyeti uygulayabilirler ancak kendilerine göre değişiklik yapmak zorundadırlar.

Glütensiz: Diyetin bazı sürümleri karbonhidrat alımını kesmektedir buna glüten içeren karbonhidratlı yiyecekler de dâhildir. Ama diyet glüteni tamamen yasaklamamaktadır eğer glütenden tamamen sakınıyorsanız yiyeceklerin içeriğini iyice kontrol etmeniz gerekmektedir.

Bilmeniz Gereken Diğer Hususlar

Maliyet: Greyfurt fazla maliyetli bir besin değildir, tabi bu içinde bulunduğunuz mevsime göre değişen bir etkendir.

Destek: Bu diyeti kendi kendinize yapabilirsiniz.