Çocuklarda Bacak Ayak Ağrıları ( büyüme ağrıları ) Nedir

Çocuklar bacak ağrılarından şikayet edebilirler; ama genellikle bu ağrıların, gerçekten önemli bir nedeni yoktur. Bununla birlikte, yetişkinlerin “büyüme ağrıları” dedikleri bu ağrılar, çocuklar için gerçek bir sorun, anne – babalar için de bir kaygı konusu haline gelebilir.

Büyükçe çocuklarda sık rastlanan bir sorun olan sızlayan bir bacağa masaj yapmak, ağrıyı hafifletecektir.

Ilık banyolar pek çok ağrı ve sızıyı hafifletir; büyüme ağrılarının da, ortaya çıkmalarını önleyebilir.

Çocukta Bacak Ayak  Ağrıları Belirtileri

“Büyüme ağrıları” diye adlandırılan ağrılar en çok, dört – sekiz yaşlarındaki çocuklarda görülür. Her iki bacakta, bazen bütün uyluk boyunca, daha çok da bütün alt bacakta donuk, sızı biçiminde bir ağrı olarak hissedilir; çoğunlukla geceleri şiddetlenerek, çocuğun uykusunu bozabilir. Normal ağrılar ve sızılar, çocukların spor etkinliklerine katılmalarından sonra artabilir.

Çocukta ÖBÜR Bacak Ağrıları !

En sık rastlanan bacak ağrıları basit  “büyüme ağrıları” olmakla birlikte, bacaklarda ender de olsa, başka ağrılar da ortaya çıkabilir. Bazen, başka belirtilerle birlikte olan bazı özgün bacak ağrıları, daha ciddi hastalıkların belirtilerinden biri olabilir (bu belirtilerin ayrıntıları için üstteki çerçeveye bakın).

Çocukta Bacak  Ayak Ağrıları Nedenleri

“Büyüme ağrıları diye adlandırılan bacak ağrılarına neyin yol açtığı bilinmemektedir. Bazı doktorlar, büyümedeki atılmalara bağlı olduklarını ve kasların, kemiklerle aynı hızda büyümemesinden kaynaklanabileceklerim, bazı doktorlar da, büyümenin ağrıya yol açmasını açıklayacak hiçbir neden bulunmadığını ileri sürmektedirler.

Doğal olarak, bazen de çocuğun aşırı koşuşturup, spor yapmış olması da bacak ağrılarına yol açabilir; ama bu durumda, neden açıkça bellidir.

Çocukta Bacak  Ayak Ağrıları Tedavisi

Herhangi bir hastalıktan kaynaklanmadıkları sürece, bacak ağrıları için tek tedavi, çok eski dönemlerden bu yana uygulanmakta olan sıcak tutma ve rahat ettirmedir. Ilık banyo ya da bir sıcak su şişesi (ya da torbası) ağrının geçmesine yardımcı olabilir; rahatlatıcı masaj, kasların gerginliğini azaltır. Ayrıca. çocuğu sevip okşayarak, ilgi göstererek ağrıdan kaygılanmasını önleyecek sözler söyleme de, çok yararlı olur.

Çocuğunuz kendisine bir şeyler olduğu konusunda bir kaygı ve kuşkuya kapılmışsa, gerçekten de, onunla oturup sakin sakin önemli bir şey olmadığını. ağrısının kısa süre sonra geçeceğini anlatmak ve içini rahatlatmak, ilgisini ağrısından, size yöneltir.

The post Çocukta Bacak Ayak Büyümesi Tedavisi Nedeni appeared first on Sağlık ♥ Hastalık.