Çocuklar Nasıl Beslenmeli ? Beslenme Sağlığı ve Önemi !Çocuklarda beslenme Nasıl olmalıdır, etkili ip uçları..

Çocuklar ebeveyn denetimi sırasında gayet sağlıklı beslenir iken , aile dışına çıkıp sosyal hayatta  birçok zararlı besinlere mağruz kalabilirler, okulda yedikleri besinlere en azın evdeki kadar dikkat edilmelidir.

Çocuğun ailesinden ilk defa ayrılarak, sosyal iletişime girdiği en önemli dönem olan ilkokul dönemidir. Kişisel ve ruhsal gelişimleri kadar büyüme ve gelişmelerinin desteklenmesi yönünde okul büyük önem taşımaktadır.

Uzmanların görüşü;

Uzmanlar, çocuğun yeni bir güne uyanmadan önce, bütün gece açlıktan sonra gerekli enerjiyi kazanabilmesi için kahvaltı yapması büyüme ve gelişmesinin desteklenmesinde büyük öneme sahip olduğunu ısrarla belirtmekteler. Sağlam kahvaltı yapmayan çocuğun fiziksel ve zihinsel faaliyetleri ile özellikle dikkat ve öğrenme yeteneği azalmaktadır. Dengeli bir kahvaltı öğününün oluşturulmasında ebeveyn özen göstermelidir.

Alışkanlık haline getirmeliler

Çocukların birçoğu alışkın olmadıkları yiyecekleri tüketmeleri konusunda sorun yaşayabilir ve çevresindeki kişilerin beslenme alışkanlıklarından kolayca etkilenebilirler. İlkokul çağındaki çocukların kahvaltı menüsünde süt, pekmez, yumurta, bal, peynir gibi kemik gelişimleri için gerekli kalsiyum ve protein açısından bol olan doğal hayvansal gıdaların bulunması gerekmektedir.

Enerji verici doğal gıdalardan bal veya pekmez tüketmeleri önerilmektedir. Aynı yiyecekleri yemekten çocuklar sıkılabilir, bu nedenle değişik tariflerle kahvaltı menüsü zengin hale getirilebilir. Okul çağı çocuklarının birçoğu arkadaşları veya çevresindeki beslenme alışkanlıkları ve reklamların etkisiyle beslenme konusunda kontrolü kaybetmekte ve yanlış beslenme alışkanlıklarına sahip olabilmektedirler.

 Çocukların günlük gıdaları;

Protein gıdaları: Yumurta, Et, tavuk, peynir, kurubaklagil ve balık. En az bir öğün olmak üzere pişmiş yada çiğ olarak sebze yemeği, yada söğüş salata. Günde 2 su bardağı süt veya ayran. Çocuk bunları içmekte zorlanıyorsa kefir veya ayranı cacık şeklinde verilebilir. 2-3 adet veya porsiyon meyve.

Kuruyemiş olarak, bir avuç kadar badem, ceviz veya fındık, bunları karışık olarakta verebilirsiniz. Bu kuruyemişler yağ asidi içeriği açısından çok zengin olduğundan çocuğunuzun enerji almasını sağlar ve gelişiminde katkısı olur.

The post Çocuklar nasıl sağlıklı beslenmeli ? appeared first on Sağlık ♥ Hastalık.