Bebeği Banyoya sokun vede  eğlencenin tadına beraber varın !

Bebeğin o kaygan küçücük bedenini banyo küvetinin içinde tutmak kadar eğlenceli bir şey yoktur, ama bu durum deneyimli olan bir  anneyi bile ürkütür. Lakin cesaret toplayıp birkaç teknik öğrenirseniz bebek banyosu herkez için de eğlence ve mutluluk dolu anlara dönüşür.

BANYO KÜVETİ Mİ, BEBEK BANYOSU MU?

Bebeklerin mutlaka ailenin yıkandığı banyoda yıkanması gerekmez. Bebeğinizi evin sıcak ve rahat herhangi bir yerinde yıkayabilirsiniz. Bazı annelere, büyük banyo küvetinin üstüne uyacak biçimde hazırlanmış bir bebek banyosu kullanmak daha rahat gelir. Bununla birlikte, bebeklerin yıkanması için çok az su gerekli olduğundan, su doldurarak evin daha geniş herhangi bir odasına taşıyabileceğiniz alışılmış bir bebek banyosu, çok daha kullanışlı olabilir.

Özel olarak tasarımlanmış, büyüklerin banyo küvetinin üstüne oturtulacak bir bebek banyosu kullanacaksanız, parçalarının birbirine iyice oturmasına, dikkat edin. Bazı bebek banyoları, birbirine geçme bir birimin bir paçasını oluşturur; bunlardan birini kullanıyorsanız, kapağının iyice kalkar ya da bütünüyle yana kayar durumda ve bebeğin içinde bulunduğu sırada üstüne düşmeyecek bir durumda olmasına dikkat edin.

Banyo zamanı bebeğinizin süngerle, oyuncaklarla, havluyla oynamasına fırsat verirseniz biraz büyükçeyse kendi kendine kurulanabilir bile ! Bu dakikaları onun için eğlence dakikalarına dönüştürmüş olursunuz.

Pek çok anne, bebeği alışılmış portatif bir bebek banyosunda yıkamayı daha kolay bulur. Böyle bir banyo kullanıyorsanız, üstüne yerleştireceğiniz masa, vb. yüzeyin, rahat çalışmanıza olanak sağlayacak yükseklikte olmasına dikkat edin. Dibi kaygansa, bebeğin kaymaması için, dibine bir havlu serin.

Bebeği, bir havluya rahatça sararak, gözlerini, kulaklarını ve burnunu temizleyin. Yeni doğmuş bebeklerin temizliği için, küçük bir kabın içinde kaynatılıp, ılınmaya bırakılmış ılık su ve birkaç hidrofil pamuk parçası gereklidir. Sonraları kaynamamış ılık su da olur.

Önce, bebeğinizin gözlerini ıslak hidrofil pamukla silin; her göz için yeni bir pamuk parçası kullanın. Burun kemerinden dışa doğru, çok bastırmadan silin. Sonra bebeğinizin kulaklarının dış bölümünü ve kulak arkalarını nemli hidrofil pamukla silin. Küçük hidrofil pamuk parçalarını hiçbir zaman iç bölümlere (burun delikleri, kulak içleri) sokmayın. Sonra bebeğin bütün yüzünü ıslatılmış hidrofil pamukla silin; burun deliklerinin ve ağzının çevresindeki kurumuş süt izlerini varsa  temizleyin.

SUYUN SICAKLIĞI

Bebeğin banyosuna su dolduracağınız zaman, banyo tabanının çok ısınmaması için, önce soğuk su musluğunu açın. Sıcak ve soğuk suyun aynı musluktan geldiği bir lavabodan su alıyorsanız, suyun çok sıcak olmamasını sağlamak için, sonunda soğuk su akıtın. Su, “kan sıcaklığı‘nda, yani aşağı yukarı, 29,5 °C sıcaklıkta olmalıdır. Bebeği banyoya yerleştirmeden önce, suyun sıcaklığını dirseğinizle ya da el bileğinizin iç yanıyla yoklayın: Ne çok sıcak, ne çok soğuk, tam kararında olmasına dikkat edin. Dirseğinize güvenemiyorsanız, bu iş için, bir banyo derecesi kullanabilirsiniz.

Bebekler kolayca üşüttükleri için, banyonun dışında çırılçıplak bulunduğu süreyi, elden geldiğince kısa tutun. Açıkta kalan bölümlerini silerek temizlediğiniz sırada, zıbınını üstünden çıkarmayın; çıkardığınızda da, bebeğinizi yumuşak bir havluya sarın: Böylece hem kendini güvensiz bir durumda hissetmez, hem de üşütmez.

The post Bebeği Yıkama Teknikleri ve Tehlikeli Durumlar ! appeared first on Sağlık ♥ Hastalık.